Ga naar hoofdinhoud

Badminton

Badminton is een Olympische racketsport en deze wordt zoals iedereen bijna wel weet, gespeeld met een badmintonracket en een shuttle!

Vanaf groep 5 van de basisschool kun je meedoen; gedurende het sportseizoen (oktober-maart) op de donderdagavond trainen José en Yno je om de basisbeginselen van het badminton te leren.

Je leert onder andere hoe je een racket vast moet houden, hoe het badmintonveld eruitziet (enkelveld en dubbelveld) en verschillende slagen zoals bijv. de “smash”, de “dropshot” en de “clear”.

Vanaf de middelbare school, de BWS, word je ingedeeld bij het badminton voor de volwassenen, ook op de donderdagavond. In dit uur ben je vooral bezig met partijtjes. Je dubbelt met iemand, tegen een ander tweetal. Tijdens het spel krijg je strategische tips over je positie in het veld en welke slagen je wanneer het beste kunt doen.

Trainingstijden badminton:

Badminton Groep 5 t/8                                 18:15-19:00
Badminton BWS en volwassenen                19:00-20:00

Stand competitie

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Back To Top